Dorn en Breusstechniek

Dorntechniek

De Dorntechniek wordt toegepast bij klachten die voortkomen uit scheefstand van benen en wervels. De klachten worden op een eenvoudige en pijnloze manier opgelost om zo het herstellend vermogen van uw lichaam een handje te helpen

De Dorntechniek is het corrigeren van een beenlengteverschil. De meeste mensen heeft  een beenlengteverschil zonder het te weten. Dit beenlengteverschil is vaak de basis van   allerlei pijnklachten in het lichaam. U kunt hierbij denken aan rugklachten, heupklachten bekkeninstabiliteit, schouderklachten of migraine en soms zelfs de oorzaak van fybromyalgie (omdat deze aandoening vaak genoemd wordt als de arts het niet helemaal kan plaatsen). Een beenlengteverschil kan ontstaan door een val,  een ongeluk, verstappen of zwaar tillen.

Voor een goed resultaat zal de Dorntechniek eerst om de week herhaalt moeten worden en daarna kunnen we het  afbouwen. U kunt het vergelijken een een gebroken been, die heeft gemiddeld 6 weken nodig om te herstellen, zo heeft uw lichaam tijd nodig om zich aan de nieuwe situatie te wennen.

Daarna komen de meeste mensen terug als ze weer klachten ervaren. Met de thuisoefeningen regelmatig doen is minder behandeling nodig.

back pain, backache, back ache-3769360.jpg
Breuss massage

De Breuss massage is een zeer zachte massage, doormiddel van strijkingen. De massage ontspant de wervelkolom en geeft meer ruimte in de rug.

 

De massage focust zich op de hele wervelkolom, met name tussenwervelschijven. 

 

De Breussmassage  gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat het lichaam zelf herstellend is. Alle cellen in ons lichaam kunnen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwen. Uiteraard bestaan er wel degenererende tussenwervelschijven, maar die kunnen met deze massage wel gestimuleerd worden om te verbeteren, met als resultaat dat u zich beter gaat voelen.

De Breuss Massage is zeer geschikt voor klachten als:

  • ischias
  • ischialgie 
  • chronische hernia
  • depressie
  • burn-outklachten

Tijdens deze  massage gebruik ik St.Janskruid olie. Zowel bij de Breuss massage als de Dorntechniek is St. Jansolie de te gebruiken olie. Deze verwarmde olie helpt bij het ontspannen van de tussenwervelschijven en spieren. Door de genezende en ontstekingsremmende werking van deze olie verzacht en kalmeert het ook de huid. Er wordt zijdepapier gebruikt om deze olie een diepere werking te geven.